KWF IPSO IPSO

Gespreksgroepen

Een gespreksgroep is een handreiking, een hulpmiddel. Maar snel door je rouwproces, dat gaat niet. Want het gaat goed met je, dan weer slechter, een beetje beter, dan weer heel goed, minder goed enzovoort enzovoort. Een maal per maand is een heel fijne ondersteuning; de cursus duurt een jaar.

Even voorstellen:
Mijn naam is Mieke Hendriks, wonend sinds 1975 in Groesbeek.
Kort na het overlijden van mijn man  kwam ik in contact met het K.W.F. Zij boden mij aan plaats te nemen in een gespreksgroep voor nabestaanden van kankerpatiënten. Ik dacht eerst: wat moet ik daar nu  doen; het gaat toch goed met me? Maar door nieuwsgierigheid geprikkeld heb ik mij daarvoor toch maar opgegeven, wetende dat ik de drempel voor mij hoog vond: het was eng, onbekend, wat moet ik daar nou?

De bijeenkomsten waren zo opgebouwd zodat er iedere maand een ander onderwerp aan bod kwam. In totaal kwamen wij 12 keer bij elkaar. Je zult denken: 1x per maand: biedt dat voldoende ondersteuning? Zo dacht ik er toen ook over. Want je wil snel door je rouwproces heen; zo afschuwelijk, pijnlijk  en verdrietig is het.

Enkele jaren daarna heb ik een cursus gevolgd om zelf nabestaanden van kankerpatiënten te begeleiden. Ik heb  circa 10 groepen met heel veel voldoening begeleid, Mieke.

Gespreksgroep Rouwverwerking
De Mallemolen, Kloosterstraat 11 van 20.00 – 22.00
1x per maand, 12 avonden voor een vaste groep
Wanneer? zie agenda