KWF IPSO IPSO

V R I J W I L L I G E R S

Mensen, die vanuit ervaring en betrokkenheid hun kwaliteiten inzetten, vormen het hart van een inloophuis. Er zijn veel mensen nodig die graag hun handen uit de mouwen steken en hun kwaliteiten, ideeën en ambities met liefde samen inzetten voor het inloophuis.  Inmiddels zijn we met een groep mensen hard aan het werk. We hopen van harte dat u zich bij ons wilt aansluiten. 

Onze vrijwilligers zijn bijna allemaal opgeleid in een speciale cursus voor gastpersonen die aangeboden is door de IPSO. Ervaren docenten van IPSO hebben enkele malen in drie lange intensieve dagen onze gastvrouwen begeleid in een cursus hoe ben je een aanspreekpunt voor bezoekers. Daarnaast zijn er elke drie maanden intervisie bijeenkomsten om kennis te vergroten en knelpunten aan te kaarten.

De vrijwilligers ontvangen de gasten, verrichten kleine huishoudelijke hand- en spandiensten en dragen zorg voor een warm welkom in het inloophuis. Daarnaast beantwoorden zij de telefoon en helpen bij de activiteiten. Van gastvrouwen en -heren vragen wij een regelmatige beschikbaarheid.
De administratie en gastregistratie wordt verzorgd, de website en Facebook worden actueel gehouden, er worden boodschappen gedaan, de ruimtes worden ingericht, schoongehouden en onderhouden. Iedereen draagt zijn steentje bij.