KWF IPSO IPSO

L I N K S

KWF Kankerbestrijding

Focus van KWF van 2011-2014
Een rookvrij Nederland
Onderzoek snel naar de patiënt
Kanker.nl: digitaal en op maat
Betere kankerzorg in Nederland

 IPSO – Inloophuizen en Psycho-oncologische centra Samenwerking en Ondersteuning

IPSO is de brancheorganisatie voor inloophuizen en psycho-oncologische centra in Nederland. IPSO versterkt en ondersteunt haar leden zodat deze – ieder op hun eigen wijze – alle mensen met kanker en hun naasten op maat gesneden psycho-oncologische begeleiding en ondersteuning kunnen bieden.

 Kanker.nl

Veel organisaties zetten zich in voor mensen met kanker en hun naasten. Voor iedere hulpvraag is er wel een organisatie die je van meer informatie kan voorzien of je verder kan helpen. De komende tijd wordt het aantal organisaties op Kanker.nl stap voor stap uitgebreid.

Helen Dowling Instituut

Het Helen Dowling Instituut (voorheen Taborhuis) helpt u om te gaan met veranderingen en het vinden van een nieuwe balans. Wij bieden psychologische behandelingen aan, zowel individueel als in groepen. De behandeling komt nooit in de plaats van de medische behandeling, maar is gericht op de emotionele, psychologische en relationele gevolgen van uw ziekte.

 Marikenhuis

Mariken is het symbool van Nijmegen en staat voor het meegesleept worden door misère en het met ondersteuning uiteindelijk overwinnen van de vertwijfeling en het kwaad.

Stichting Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.