KWF IPSO IPSO

Wat moet ik daar zoeken?

 zei ik tegen mijn huisarts. 

Vooral bezig zijn, is voor Annie de reden om het Groesbeeks Inloophuis te bezoeken. „Ik was thuis heel eenzaam. Mijn man is een paar jaar geleden overleden. Dan zit je daar maar te kijken.”
Bij het Inloophuis Groesbeek vond ze vorig jaar steun. Sindsdien komt ze iedere dinsdag samen met lotgenoten. Om te kletsen, om bezig te zijn en om wat nieuwe hobby’s bij te leren. „Ik heb hier Mandala geleerd. Dat is erg ontspannend. Als ik niet kan slapen, zit ik soms ook ’s nachts te kleuren.”

Gerda weet hoe het voelt. Zelf kreeg ze dertien jaar geleden borstkanker. Operaties, chemo, bestraling, de hele emotionele achtbaan zat ze uit. “Ik had gelukkig veel lieve mensen om me heen. Maar ik weet waar mensen doorheen gaan, wat je voor ze kan doen.”

De gesprekken in het Inloophuis Groesbeek hoeven niet altijd heftig emotioneel te zijn, liever niet zelfs, vertelt Anne. “Ik heb maagkanker gehad, maar ik kom hier niet voor de zware gesprekken. Ik kom eigenlijk gewoon voor de ontspanning. Om iets om handen te hebben.”

“De meesten komen voor de afleiding”, zegt gastvrouw Gerda. “De één wil kaarten maken. Een ander heeft daar geen zin in en wil gewoon kletsen, gezellig zitten en praten.” Gerda weet hoe het voelt. Zelf kreeg ze dertien jaar geleden borstkanker. Operaties, chemo, bestraling, de hele emotionele achtbaan zat ze uit. “Ik had gelukkig veel lieve mensen om me heen. Maar ik weet waar mensen doorheen gaan, wat je voor ze kan doen.”